Telecí ledvinky s hráškem
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hrášek mražený |
500 g |
Kečup |
30 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
8 g |
Telecí ledviny |
600 g |
Víno bílé |
30 ml |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky očistíme, zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, hrášek, slaninu, orestujeme, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
- V pánvi na oleji osmahneme plátky ledvinek, přidáme je do hrnce, přisypeme petrželku, přidáme kečup, bílé víno, provaříme a odstavíme.
- Pokrm upravíme na talíře a podáváme.