Telecí ledvinky s hráškem

Ingredience


Cibule 100 g
Hrášek mražený 500 g
Kečup 30 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 20 g
Slanina vepřová 40 g
Sůl 8 g
Telecí ledviny 600 g
Víno bílé 30 ml
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky očistíme, zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, hrášek, slaninu, orestujeme, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  3. V pánvi na oleji osmahneme plátky ledvinek, přidáme je do hrnce, přisypeme petrželku, přidáme kečup, bílé víno, provaříme a odstavíme.
  4. Pokrm upravíme na talíře a podáváme.