Rozinkové cukroví

Ingredience


Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 dl
Cukr vanilka 20 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka žitná celozrnná 60 g
Ořechy vlašské 190 g
Poleva čokoládová 250 g
Rozinky bílé 160 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ořechy (140 g) dáme do misky, přidáme rozinky a mixérem rozmixujeme. Přidáme prosátou mouku, citronovou kůru a šťávu, bílek a nakonec vanilkový cukr a med. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme do lednice na celou noc.
  2. Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 4 mm. Vykrajovací kulatou formičkou tvoříme kolečka, která skládáme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme je rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby, kde kolečka pečeme 10 minut při teplotě 180°C. Po upečení je necháme vychladnout na plechu.
  3. Vychladlá kolečka potíráme džemem, slepujeme po 2 kusech k sobě. Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme čokoládovou polevu, necháme mírně vychladnout a štětcem potřeme všechna naplněná kolečka. Na povrch, do středu každého kolečka, položíme ihned kousek ze zbylých ořechů. Necháme volně ztuhnout čokoládovou polevu.