Velikonoční cukroví
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ořechy vlašské |
150 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
- Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví.