Velikonoční cukroví

Velikonoční cukroví - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 140 g
Cukr vanilka 20 g
Kakao 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ořechy vlašské 150 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
  2. Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví.