Třešňové hroudičky s rozinkami

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 75 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 10 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Rozinky tmavé 100 g
Třešně kandované 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pečení: Plech na pečení vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
  2. Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
  3. Kandované třešně nakrájíme nadrobno. Mouku s kypřícím práškem
  4. prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Do směsi přisypeme cukr, nakrájené třešně a okapané rozinky společně s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali
  5. jedno celé vejce. Všechny suroviny zpracujeme do hladkého, měkkého těsta. Lžící z těsta vykrajujeme hroudičky, které sázíme rovnou na vymazaný plech s takovými odstupy, aby se kousky těsta nedotýkaly. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Pečené ovocné kousky můžeme servírovat horké, ale i úplně vychladlé, jako pohoštění.