Třešňové hroudičky s rozinkami
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
75 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Rozinky tmavé |
100 g |
Třešně kandované |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava pečení: Plech na pečení vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
- Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
- Kandované třešně nakrájíme nadrobno. Mouku s kypřícím práškem
- prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Do směsi přisypeme cukr, nakrájené třešně a okapané rozinky společně s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali
- jedno celé vejce. Všechny suroviny zpracujeme do hladkého, měkkého těsta. Lžící z těsta vykrajujeme hroudičky, které sázíme rovnou na vymazaný plech s takovými odstupy, aby se kousky těsta nedotýkaly. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Pečené ovocné kousky můžeme servírovat horké, ale i úplně vychladlé, jako pohoštění.