Kokosové pečivo z ovesných vloček
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Kokos strouhaný |
80 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Sirup Golden |
280 g |
Vločky ovesné |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Příprava na pečení: pečicí plech vymažeme lžcí másla, troubu připravíme k předehřátí na 170°C.
- Těsto: z másla, cukru a sirupu umícháme na mírném ohni karamel, do něj vmícháme ovesné vločky, strouhaný kokos a nadrobno pokrájené kandované třešně. Vzniklé těsto důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný plech. Na plechu těsto rozetřeme, povrch zarovnáme. Těsto pečeme cca 30 minut, po upečení necháme chladnout asi 10 minut na plechu, poté korpus rozkrájíme na obdélníčky o rozměrech asi 2 x 5 cm, necháme dovychladnout na děrované podložce. Toto cukroví servírujeme jako studené pohoštění.