Kokosové pečivo z ovesných vloček

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Kokos strouhaný 80 g
Máslo čerstvé 200 g
Sirup Golden 280 g
Vločky ovesné 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava na pečení: pečicí plech vymažeme lžcí másla, troubu připravíme k předehřátí na 170°C.
  2. Těsto: z másla, cukru a sirupu umícháme na mírném ohni karamel, do něj vmícháme ovesné vločky, strouhaný kokos a nadrobno pokrájené kandované třešně. Vzniklé těsto důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný plech. Na plechu těsto rozetřeme, povrch zarovnáme. Těsto pečeme cca 30 minut, po upečení necháme chladnout asi 10 minut na plechu, poté korpus rozkrájíme na obdélníčky o rozměrech asi 2 x 5 cm, necháme dovychladnout na děrované podložce. Toto cukroví servírujeme jako studené pohoštění.