Kapr po kavkazsku

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory vařené 600 g
Česnek 5 stroužek
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Kapr obecný 1200 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 3 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme.
  2. Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce.
  3. Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme.
  4. Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.