Kapr po kavkazsku
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
5 stroužek |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Kapr obecný |
1200 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
3 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme.
- Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce.
- Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme.
- Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.