Jeseter na houbách a bílém víně
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Jeseter ruský |
800 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnu rybu vykucháme. Čerstvé hříbky nebo žampiony nakrájíme na tenké plátky.
- Do ohnivzdorné skleněné mísy, ve které jsme rozehřáli lžíci másla, vložíme rybu spolu s nakrájenými houbami, osolíme, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a přiklopené vložíme do středně vyhřáté trouby.
- Dusíme 15-20 minut, do kastrolku opatrně slijeme šťávu a rybu uložíme do tepla. Šťávu uvedeme do varu, zahustíme ji moukou, smíchanou se lžící másla a na mírném ohni ji povaříme ještě asi 4 minuty. Omáčku pak sejmeme z ohně a zjemníme ji ještě lžící másla.
- Rybu rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory, porce přelijeme omáčkou a podáváme.