Jeseter na houbách a bílém víně

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Hříbky čerstvé 200 g
Jeseter ruský 800 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnu rybu vykucháme. Čerstvé hříbky nebo žampiony nakrájíme na tenké plátky.
  2. Do ohnivzdorné skleněné mísy, ve které jsme rozehřáli lžíci másla, vložíme rybu spolu s nakrájenými houbami, osolíme, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a přiklopené vložíme do středně vyhřáté trouby.
  3. Dusíme 15-20 minut, do kastrolku opatrně slijeme šťávu a rybu uložíme do tepla. Šťávu uvedeme do varu, zahustíme ji moukou, smíchanou se lžící másla a na mírném ohni ji povaříme ještě asi 4 minuty. Omáčku pak sejmeme z ohně a zjemníme ji ještě lžící másla.
  4. Rybu rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory, porce přelijeme omáčkou a podáváme.