Candát zapečený s květákem
Ingredience
Bešamel |
500 ml |
Brambory vařené |
600 g |
Candát obecný |
800 g |
Gouda |
40 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme, nakrájíme na porce a osolíme. Ve velké pánvi rybu na 2 lžících másla opečeme po obou stranách po 5 minutách. Malý opraný květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut ho povaříme.
- Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno rozložíme růžičky květáku, na který položíme opečené porce ryby a vše polijeme šťávou zbylou z pečení a hustším bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali půl lžičky muškátového květu. Povrch pak posypeme strouhaným sýrem, pokropíme 2 lžícemi rozpuštěného másla a v horké troubě asi 15 minut zapečeme.
- Pokrm podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.