Candát zapečený s květákem

Ingredience


Bešamel 500 ml
Brambory vařené 600 g
Candát obecný 800 g
Gouda 40 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme, nakrájíme na porce a osolíme. Ve velké pánvi rybu na 2 lžících másla opečeme po obou stranách po 5 minutách. Malý opraný květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut ho povaříme.
  2. Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno rozložíme růžičky květáku, na který položíme opečené porce ryby a vše polijeme šťávou zbylou z pečení a hustším bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali půl lžičky muškátového květu. Povrch pak posypeme strouhaným sýrem, pokropíme 2 lžícemi rozpuštěného másla a v horké troubě asi 15 minut zapečeme.
  3. Pokrm podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.