Slepičí polévka se žampiony

Slepičí polévka se žampiony - obrázek

Ingredience


Glutasol 20 g
Petržel - nať 10 g
Pórek 200 g
Slepice 800 g
Špagety, Makarony vařené 167 g
Sůl 20 g
Vegeta 20 g
Vejce slepičí 200 g
Víno bílé 60 ml
Voda pitná 1 l
Vývar drůbeží 1800 ml
Žampiony - sterilované 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do osoleného vroucího vývaru z drůbeže dáme očištěný, opláchnutý a na kostičky nakrájený pórek, na kostičky nakrájené uvařené slepičí maso a krátce povaříme.
  2. Potom vmícháme rozšlehaná vejce, přidáme uvařené překrájené špagety a na plátky nakrájené žampiony.
  3. Polévku dochutíme glutasolem, vínem, vegetou a podle potřeby ji dosolíme. Vývar ještě krátce povaříme.
  4. Při podávání přidáme do každé porce omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.