Slepičí polévka se žampiony
Ingredience
Glutasol |
20 g |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
200 g |
Slepice |
800 g |
Špagety, Makarony vařené |
167 g |
Sůl |
20 g |
Vegeta |
20 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Víno bílé |
60 ml |
Voda pitná |
1 l |
Vývar drůbeží |
1800 ml |
Žampiony - sterilované |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do osoleného vroucího vývaru z drůbeže dáme očištěný, opláchnutý a na kostičky nakrájený pórek, na kostičky nakrájené uvařené slepičí maso a krátce povaříme.
- Potom vmícháme rozšlehaná vejce, přidáme uvařené překrájené špagety a na plátky nakrájené žampiony.
- Polévku dochutíme glutasolem, vínem, vegetou a podle potřeby ji dosolíme. Vývar ještě krátce povaříme.
- Při podávání přidáme do každé porce omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.