Pomerančové trojúhelníčky

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Cukr krystal 40 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Sůl 1 špetka
Voda z pomerančových květů 1 kávová lžička
Cukr krystal 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pečení: Troubu připravíme k předehřátí na 160 °C, mělkou, nejlépe koláčovou formu vymažeme lžící másla.
  2. Těsto: V hlubší míse utřeme do pěny moučkový a krystalový cukr s máslem. Na vzniklou pěnu prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a směs ochutíme lžičkou vody z pomerančových květů. Těsto ochutíme špetkou soli a všechny suroviny zpracujeme do vláčného těsta, které přemístíme do koláčové formy. Povrch těsta ve formě vyrovnáme stěrkou nebo nožem dohladka a těsto ve formě rozřežeme na dortové výseče (osminky). Nakonec vidličkou po obvodu těstového kruhu ve formě vyznačíme ozdobné vrásnění. Potom korpus pečeme asi 35 minut ve vyhřáté formě.
  3. Servírování: Teplý upečený korpus posypeme krystalovým cukrem a podle vyznačených řezů pečený korpus rozdělíme na jednotlivé porce. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění nebo jako svačinu dětem, studené.