Pomerančové trojúhelníčky
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Cukr krystal |
40 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda z pomerančových květů |
1 kávová lžička |
Cukr krystal |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava pečení: Troubu připravíme k předehřátí na 160 °C, mělkou, nejlépe koláčovou formu vymažeme lžící másla.
- Těsto: V hlubší míse utřeme do pěny moučkový a krystalový cukr s máslem. Na vzniklou pěnu prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a směs ochutíme lžičkou vody z pomerančových květů. Těsto ochutíme špetkou soli a všechny suroviny zpracujeme do vláčného těsta, které přemístíme do koláčové formy. Povrch těsta ve formě vyrovnáme stěrkou nebo nožem dohladka a těsto ve formě rozřežeme na dortové výseče (osminky). Nakonec vidličkou po obvodu těstového kruhu ve formě vyznačíme ozdobné vrásnění. Potom korpus pečeme asi 35 minut ve vyhřáté formě.
- Servírování: Teplý upečený korpus posypeme krystalovým cukrem a podle vyznačených řezů pečený korpus rozdělíme na jednotlivé porce. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění nebo jako svačinu dětem, studené.