Jablkový koláč s karamelem

Ingredience


Créme fraiche 200 g
Cukr krupice 125 g
Jablka 500 g
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme, neloupeme, jen je rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. V kulatém pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přisypeme jablka a obalíme v karamelu. Listové těsto vyválíme na plát o velikosti pekáčku, jablka v pekáčku těstem zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Pekáček vyjmeme a necháme částečně vychladnout.
  2. Na pekáček položíme talíř dnem vzhůru, pekáček převrátíme a koláč opatrně vyklopíme na talíř.
  3. Koláč naporcujeme, doplníme zakysanou smetanou a podáváme.