Kuře s masovou nádivkou

Ingredience


Kuře 1400 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 40 ml
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 15 g
Salám měkký 100 g
Strouhanka 50 g
Sůl 10 g
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Telecí maso přední 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso libové 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso, vepřové maso a salám umeleme nahrubo, vložíme do misky, přidáme vejce, strouhanku, mléko, strouhaný sýr, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  2. Kuře naplníme masovou nádivkou, otvor uzavřeme párátky, kuře vložíme do pekáčku, přidáme máslo, šunku nakrájenou na kostičky, kuře na povrchu osolíme podle chuti, vložíme do trouby, zakryjeme alobalem a dusíme zvolna 30 minut. Pekáček odkryjeme a ještě 15 minut minut dopečeme odkryté, aby se vytvořila kůrka.
  3. Upečené kuře i s nádivkou naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.