Holubi s rizotem

Ingredience


Cibule 50 g
Holub 800 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 150 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 30 g
Paprika červená 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 150 g
Rýže dušená 400 g
Sůl 8 g
Víno bílé 150 ml
Vývar slepičí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
  2. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
  3. Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.