Holubi s rizotem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Holub |
800 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Paprika červená |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar slepičí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
- Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
- Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.