Králík s cibulí na víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 300 g
Králičí maso 1000 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Olej slunečnicový 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 15 g
Rozmarýn čerstvý 15 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 15 g
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka.
  3. Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme.