Králík s cibulí na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
300 g |
Králičí maso |
1000 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
15 g |
Rozmarýn čerstvý |
15 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
Víno bílé |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka.
- Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme.