Hejk s dušenou zeleninou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Citronová šťáva 20 ml
Hejk 800 g
Majoránka 5 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej olivový 30 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 500 g
Sůl 8 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, porce ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme, přidáme rajčata, papriku, bobkový list, majoránku, podlijeme vínem a dusíme do zhoustnutí. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme porce hejka, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme z obou stran dozlatova.
  3. Porce ryby upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.