Hejk s dušenou zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hejk |
800 g |
Majoránka |
5 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej olivový |
30 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, porce ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme, přidáme rajčata, papriku, bobkový list, majoránku, podlijeme vínem a dusíme do zhoustnutí. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme porce hejka, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme z obou stran dozlatova.
- Porce ryby upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.