Sardinky s bylinkovým máslem

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 5 polévková lžíce
Sardinka obecná 1 kg
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby pečlivě vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavy i všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme.
  2. Sardinky položíme na pracovní desku (kůží dospod). Osolíme je a opepříme. Omyjeme petřelovou nať, drobně pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme změklé máslo, dobře promícháme s petrželkou a sardinky potřeme bylinkovým máslem. Poté na polovinu filetů ze sardinek poklademe kůží navrch druhou polovinu filetů. V misce rozkvedláme vejce s hořčici. Připravené "řízečky" ze sardinek obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  3. V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a řízečky ze sardinek z každé strany osmažíme zprudka do zlatova. Poté je vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a ihned ještě teplé servírujeme.