Sardinky s bylinkovým máslem
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
5 polévková lžíce |
Sardinka obecná |
1 kg |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby pečlivě vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavy i všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme.
- Sardinky položíme na pracovní desku (kůží dospod). Osolíme je a opepříme. Omyjeme petřelovou nať, drobně pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme změklé máslo, dobře promícháme s petrželkou a sardinky potřeme bylinkovým máslem. Poté na polovinu filetů ze sardinek poklademe kůží navrch druhou polovinu filetů. V misce rozkvedláme vejce s hořčici. Připravené "řízečky" ze sardinek obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a řízečky ze sardinek z každé strany osmažíme zprudka do zlatova. Poté je vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a ihned ještě teplé servírujeme.