Makrela zapečená s citronem a cibulí

Ingredience


Cibule 120 g
Citrony 60 g
Makrela obecná 1000 g
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Strouhanka 45 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citron nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, makrelu naporcujeme. Do každé porce makrely uděláme několik zářezů, do kterých vložíme po jednom plátku citronu. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme cibuli, na ni vyskládáme porce makrely, posypeme solí, pepřem, pokapeme panenským olejem, zasypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut.
  2. Makrelu upravíme na talíře a podáváme.