Makrela zapečená s citronem a cibulí
Ingredience
Cibule |
120 g |
Citrony |
60 g |
Makrela obecná |
1000 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Strouhanka |
45 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citron nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, makrelu naporcujeme. Do každé porce makrely uděláme několik zářezů, do kterých vložíme po jednom plátku citronu. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme cibuli, na ni vyskládáme porce makrely, posypeme solí, pepřem, pokapeme panenským olejem, zasypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut.
- Makrelu upravíme na talíře a podáváme.