Smažené obalované sardinky

Ingredience


Lupínky kukuřičné 100 g
Olej slunečnicový 0.5 dl
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Sardinka obecná 1 kg
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve i ocas. Ostrým nožem rozřízneme podél páteře, tu opatrně vyjmeme. Znovu sardinky omyjeme, osušíme, ochutíme solí a citrónovým pepřem. Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a na válu je válečkem rozdrtíme na jemno. Poté sardinky obalíme v kukuřičných lupíncích.
  2. V pánvi rozpálíme olej a sardinky osmažíme z každé strany do zlatova, ihned servírujeme.