Sardinky s kaviárovým máslem a sýrem

Ingredience


Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Sardinka obecná 1 kg
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sýr Parmezán 80 g
Kaviár 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme měkké máslo, kaviár a máslo, dobře vymícháme. Tvrdý sýr nastrouháme, omyté sardinky rozřízneme od řitních otvorů k hlavám, vyjmeme vnitřnosti a hlavy odřízneme. Sardinky dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z ryb opatrně vyjmeme páteře a rozložíme je na pracovní desku (kůží dospod). Každou sardinku potřeme kaviárovým máslem a zavineme do závitku. Pekáček vytřeme máslem (50 g), závitky klademe těsně vedle sebe. Posypeme je sýrem, strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem (50 g) a vložíme péct do předehřáté trouby. Omyté snítky kopru odložíme do misky.
  2. Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 minut (do měkka). Sýr by se měl roztéct a získat zlatavou barvu. Závitky poklademe na talíře, ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.