Sardinky s kaviárovým máslem a sýrem
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Sardinka obecná |
1 kg |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
80 g |
Kaviár |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
70 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme měkké máslo, kaviár a máslo, dobře vymícháme. Tvrdý sýr nastrouháme, omyté sardinky rozřízneme od řitních otvorů k hlavám, vyjmeme vnitřnosti a hlavy odřízneme. Sardinky dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z ryb opatrně vyjmeme páteře a rozložíme je na pracovní desku (kůží dospod). Každou sardinku potřeme kaviárovým máslem a zavineme do závitku. Pekáček vytřeme máslem (50 g), závitky klademe těsně vedle sebe. Posypeme je sýrem, strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem (50 g) a vložíme péct do předehřáté trouby. Omyté snítky kopru odložíme do misky.
- Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 minut (do měkka). Sýr by se měl roztéct a získat zlatavou barvu. Závitky poklademe na talíře, ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.