Rybí knedlíčky s petrželkou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Filé z aljašské tresky 400 g
Máslo čerstvé 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 1.3 dl
Strouhanka z pšeničného pečiva 8 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.
  2. Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.
  3. V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.