Rybí knedlíčky s petrželkou
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.3 dl |
Strouhanka z pšeničného pečiva |
8 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.
- Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.
- V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.