Krevetová polévka citronová
Ingredience
Balsamico ocet |
5 ml |
Chilli paprička |
25 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Citronová kůra |
30 g |
Citronová tráva |
40 g |
Cukr krupice |
8 g |
Koriandr čerstvý |
40 g |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Omáčka sójová |
5 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Vývar slepičí |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vývar, přidáme bílou část jarní cibulky, koriandrové listy, citronovou trávu, citronovou kůru, rozkrojenou chilli papričku, sůl, pepř a povaříme 20 minut. Polévku scedíme, vývar nalijeme zpět do hrnce, zakápneme balsamico octem, trochu osladíme, dochutíme sójovou omáčkou, přisypeme omyté krevety a povaříme 5 minut.
- Polévku nalijeme do misek, ozdobíme posekanou zelenou částí jarní cibulky a podáváme.