Krevetová polévka citronová

Ingredience


Balsamico ocet 5 ml
Chilli paprička 25 g
Cibulka jarní 100 g
Citronová kůra 30 g
Citronová tráva 40 g
Cukr krupice 8 g
Koriandr čerstvý 40 g
Krevety tygří - loupané 500 g
Omáčka sójová 5 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Vývar slepičí 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme bílou část jarní cibulky, koriandrové listy, citronovou trávu, citronovou kůru, rozkrojenou chilli papričku, sůl, pepř a povaříme 20 minut. Polévku scedíme, vývar nalijeme zpět do hrnce, zakápneme balsamico octem, trochu osladíme, dochutíme sójovou omáčkou, přisypeme omyté krevety a povaříme 5 minut.
  2. Polévku nalijeme do misek, ozdobíme posekanou zelenou částí jarní cibulky a podáváme.