Artyčoky se sardelovou náplní
Ingredience
Artyčoky |
800 g |
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Olej slunečnicový |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sardelové řezy |
200 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vybereme 4 větší artyčoky, odřízneme spodní dřevnaté listy a seřízneme je tak, aby na talíři stály. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, sardelky vykostíme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, petrželku, strouhanku a osmahneme. Přidáme máslo, posekané sardelky, promícháme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme. Listy artyčoků rozevřeme, dovnitř naneseme sardelovou nádivku. Artyčoky vyskládáme do pekáčku, pokapeme panenským olejem, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Artyčoky postavíme na talíře a podáváme.