Pečená treska s česnekem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citrony 60 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Salát hlávkový 200 g
Sůl 8 g
Treska obecná 1000 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchanou tresku osolíme, opepříme, listy hlávkového salátu otrháme, omyjeme a otřepeme. Česnek prolisujeme a důkladně promícháme s měkkým máslem.
  2. Plech vymažeme olejem, rybu potřeme česnekovým máslem, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Asi po 5 minutách podlijeme vínem a dopečeme. Rybu naporcujeme, každou porci položíme na list salátu, doplníme plátkem citronu a podáváme.