Pečená treska s česnekem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citrony |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salát hlávkový |
200 g |
Sůl |
8 g |
Treska obecná |
1000 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchanou tresku osolíme, opepříme, listy hlávkového salátu otrháme, omyjeme a otřepeme. Česnek prolisujeme a důkladně promícháme s měkkým máslem.
- Plech vymažeme olejem, rybu potřeme česnekovým máslem, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Asi po 5 minutách podlijeme vínem a dopečeme. Rybu naporcujeme, každou porci položíme na list salátu, doplníme plátkem citronu a podáváme.