Savojské fondue

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb výběrový 160 g
Estragon 10 g
Kerblík 10 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 10 g
Sherry brandy 20 ml
Sýr beaufort 150 g
Sýr cantal 150 g
Sýr Gruyére 150 g
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem, vlijeme do něj víno, přidáme mletý muškát, nastrouhané nebo nalámané sýry a mletý pepř. Nádobu postavíme na malý oheň a za stálého míchání sýry rozpustíme, vše promícháváním spojíme. Pažitku, kerblík, estragon a petrželku posekáme na jemno, krajíčky chleba pokrájíme na kostky. Kotlík postavíme doprostřed stolu nad malý lihový vařič, do kotlíku nasypeme bylinky, přilijeme třešňovici a promícháme.
  2. Každý strávník si napichuje kousky chleba na vidličku sám a obaluje je v sýrové hmotě.