Pilaf z prosa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Datle 120 g
Dýňová semínka 40 g
Olej sezamový 30 g
Ořechy Kešu 130 g
Paprika oranžová 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Pomerančová kůra 50 g
Pomerančová šťáva 50 ml
Proso loupané - jáhly 400 g
Sůl 8 g
Voda pitná 600 ml
Zázvor mletý 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nasypeme proso, několik minut nasucho pražíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a lusk rozkrájíme na kostičky, datle vypeckujeme, lehce pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, česnek, zázvor a osmahneme. Přidáme k opraženému prosu, podlijeme vodou, přimícháme celou pomerančovou kůru a přilijeme pomerančovou šťávu. Osolíme, opepříme, povaříme do měkka.
  2. Nakonec přimícháme datle, oříšky, dýňová semínka, vyndáme kůru, provaříme a odstavíme.