Pilaf z prosa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
120 g |
Datle |
120 g |
Dýňová semínka |
40 g |
Olej sezamový |
30 g |
Ořechy Kešu |
130 g |
Paprika oranžová |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomerančová kůra |
50 g |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Proso loupané - jáhly |
400 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
600 ml |
Zázvor mletý |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nasypeme proso, několik minut nasucho pražíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a lusk rozkrájíme na kostičky, datle vypeckujeme, lehce pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, česnek, zázvor a osmahneme. Přidáme k opraženému prosu, podlijeme vodou, přimícháme celou pomerančovou kůru a přilijeme pomerančovou šťávu. Osolíme, opepříme, povaříme do měkka.
- Nakonec přimícháme datle, oříšky, dýňová semínka, vyndáme kůru, provaříme a odstavíme.