Jehněčí maso s mátou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
25 ml |
Jehněčí kýta |
600 g |
Jogurt bílý |
220 g |
Máta |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Olej palmový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do jogurtu vmícháme posekané lístky máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu. Maso z jehněčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Potřeme jogurtovou směsí z obou stran a necháme hodinu uležet.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme jehněčí řízky i s marinádou a zvolna smažíme z obou stran do měkka.