Sněhové věnečky s nugátovým krémem
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko zahuštěné neslazené |
100 g |
Nugát světlý |
250 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Citronová šťáva |
9 ml |
Cukr krupice |
300 g |
Ořechy vlašské |
220 g |
Potravinářská barva |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Na malé kousky nalámanou čokoládu, spolu s nugátem dáme do vhodné nádoby, kterou dáme nad horkou vodní lázeň. Za stálého míchání rozpustíme, na hladkou a lesklou hmotu. Přidáme kondenzované mléko, med a dobře promícháme, vložíme do lednice nejméně na 30 minut vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme na lesklý krém.
- Bílky v misce vyšleháme spolu s cukrem a citrónovou šťávou na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, zbarvíme potravinářským růžovým barvivem a zlehka promícháme. Připraveným krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem na něj tvarujeme vedle sebe, po celé ploše věnečky, silné 1 cm. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 140°C, 45-50 minut. Po upečení necháme věnečky mírně vychladnout na plechu, potom je z papíru sloupneme a necháme volně, úplně vychladnout.
- Půlku vychladlých věnečků potřeme půlkou krému a spojíme druhou půlkou. Do zbylého krému přimícháme pomleté, anebo nasekané oříšky, promícháme a polijeme povrch naplněných věnečků. Necháme volně, anebo v lednici vychladnout.