Sněhové věnečky s nugátovým krémem

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko zahuštěné neslazené 100 g
Nugát světlý 250 g
Ořechy lískové 100 g
Citronová šťáva 9 ml
Cukr krupice 300 g
Ořechy vlašské 220 g
Potravinářská barva 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na malé kousky nalámanou čokoládu, spolu s nugátem dáme do vhodné nádoby, kterou dáme nad horkou vodní lázeň. Za stálého míchání rozpustíme, na hladkou a lesklou hmotu. Přidáme kondenzované mléko, med a dobře promícháme, vložíme do lednice nejméně na 30 minut vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme na lesklý krém.
  2. Bílky v misce vyšleháme spolu s cukrem a citrónovou šťávou na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, zbarvíme potravinářským růžovým barvivem a zlehka promícháme. Připraveným krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem na něj tvarujeme vedle sebe, po celé ploše věnečky, silné 1 cm. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 140°C, 45-50 minut. Po upečení necháme věnečky mírně vychladnout na plechu, potom je z papíru sloupneme a necháme volně, úplně vychladnout.
  3. Půlku vychladlých věnečků potřeme půlkou krému a spojíme druhou půlkou. Do zbylého krému přimícháme pomleté, anebo nasekané oříšky, promícháme a polijeme povrch naplněných věnečků. Necháme volně, anebo v lednici vychladnout.