Kokosové vánoční hvězdičky

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Tvaroh tučný 200 g
Cukr moučkový 300 g
Cukr vanilka 20 g
Kokos strouhaný 100 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Mléko odtučněné sušené 200 g
Olej slunečnicový 40 ml
Voda pitná 80 ml
Džem meruňkový 200 g
Poleva čokoládová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku s cukrem prosejeme do misky, přidáme tvaroh a při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalené do potravinářské fólie necháme v lednici 30 minut odpočinout. Vál posypeme moukou, vložíme těsto, rozválíme na velký plát o síle 3 - 4 mm. Vykrajovací formičkou tvoříme hvězdičky. Naskládáme je na suchý plech vedle sebe, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 stupňové teplotě. Hned po upečení hvězdičky z plechu přeskládáme na kovovou mříž, kde je necháme úplně vychladnout.
  2. Na vál prosejeme cukr, sušené mléko, přisypeme kokos, vanilkový cukr, olej, med a podle potřeby vodu. Rukou vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na moučkovým cukrem vysypaném válu na velký plát, vysoký cca 5 cm. Z rozváleného těsta vykrajujeme stejné hvězdičky, jaké už máme upečené. Kokosové hvězdičky nepečeme, ale necháme je 60 - 90 minut schnout rozložené na vále.
  3. Upečené hvězdičky potřeme džemem, kokosové hvězdičky potřeme v mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládovou polevou. Dokud je čokoládová poleva ještě teplá, hvězdičky spojíme k sobě.