Kvíčaly na víně

Ingredience


Hovězí vývar základní 40 ml
Jalovec 5 g
Kvíčala 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 8 g
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané kvíčaly omyjeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, celý jalovec, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a upečeme doměkka. Vyřízneme maso z prsíček a dáme zatím stranou. Ostatní maso obereme od kosti, vložíme do mixéru, přilijeme výpek s vínem, trochu hovězího vývaru a rozmixujeme. Nalijeme do kastrůlku a povaříme dohusta.
  2. Prsíčka upravíme na talíře a přelijeme omáčkou z kastrůlku.