Kvíčaly na víně
Ingredience
Hovězí vývar základní |
40 ml |
Jalovec |
5 g |
Kvíčala |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
8 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné a vykuchané kvíčaly omyjeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, celý jalovec, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a upečeme doměkka. Vyřízneme maso z prsíček a dáme zatím stranou. Ostatní maso obereme od kosti, vložíme do mixéru, přilijeme výpek s vínem, trochu hovězího vývaru a rozmixujeme. Nalijeme do kastrůlku a povaříme dohusta.
- Prsíčka upravíme na talíře a přelijeme omáčkou z kastrůlku.