Rohlíčky z třeného lineckého těsta

Ingredience


Cukr moučkový 70 g
Cukr vanilka 20 g
Džem brusinkový 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Poleva čokoládová 200 g
Tuk 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rostlinný tuk necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Rozklepneme vejce, přisypeme moučkový i vanilkový cukr, vše utřeme na hladkou pěnu. Nakonec vsypeme prosátou mouku a promícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Sáčkem z těsta tvarujeme úhledné rohlíčky na pečicím papírem vyložený plech.
  2. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních přibližně 15 minut.
  3. Po upečení rohlíčky necháme vychladnout, půlku potřeme džemem a slepíme s druhou půlkou. Nakonec konce rohlíčků namáčíme čokoládové polevě, rozpuštěné v horké vodní lázni.