Rohlíčky z třeného lineckého těsta
Ingredience
Cukr moučkový |
70 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Džem brusinkový |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Tuk |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Rostlinný tuk necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Rozklepneme vejce, přisypeme moučkový i vanilkový cukr, vše utřeme na hladkou pěnu. Nakonec vsypeme prosátou mouku a promícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Sáčkem z těsta tvarujeme úhledné rohlíčky na pečicím papírem vyložený plech.
- Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních přibližně 15 minut.
- Po upečení rohlíčky necháme vychladnout, půlku potřeme džemem a slepíme s druhou půlkou. Nakonec konce rohlíčků namáčíme čokoládové polevě, rozpuštěné v horké vodní lázni.