Houbařská zalitá polévka
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cukr krupice |
33 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Kopr sterilovaný |
33 g |
Máslo čerstvé |
333 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
67 g |
Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
13 g |
Tuk |
67 g |
Vejce slepičí |
53 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.
- Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.
- Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme.
- Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme.