Houbařská zalitá polévka

Ingredience


Brambory 400 g
Cukr krupice 33 g
Hovězí vývar základní 2 l
Kopr sterilovaný 33 g
Máslo čerstvé 333 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 67 g
Ocet kvasný lihový 4 polévková lžíce
Sůl 13 g
Tuk 67 g
Vejce slepičí 53 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.
  2. Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.
  3. Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme.
  4. Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme.