Pečená treska s brambory a petrželkou

Ingredience


Citronová šťáva 1.5 kávová lžička
Filety z tresky tmavé 60 g
Hořčice 0.5 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 750 g
Cibule červená 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky omyjeme, osušíme, z jedné strany potřeme slabě hořčicí, osolíme, posypeme peřem a pokapeme citrónovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky silné asi 5 - 6 mm. Vložíme do kastrólu, přilijeme vodu, přidáme sůl a brambory jen předvaříme 5 minut. Poté je scedíme. Pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno vložíme 1/3 brambor, posypeme 1/3 petrželky, na brambory poklademe 1/3 filé. Vrstvy opakujeme ještě dvakrát, poslední vrstva bude z opět z brambor, které pokapeme rozehřátým máslem (50 g).
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C po dobu 15 minut. Omytou jarní cibulku pokrájíme na kolečka a povrch brambor zasypeme. Ještě je posypeme strouhankou a pečeme dalších 10 - 12 minut do zlatova.
  4. Tresku s brambory rozdělíme na talíře a servírujeme.