Norská treska v majonéze

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Filety z tresky tmavé 80 g
Majonéza 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky, osolíme, posypeme čerstvě mletým citrónovým pepřem. Petrželovou nať, menší pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme, drobně pokrájíme.
  2. Zapékací misku vytřeme máslem, do ní poskládáme plátky tresky, posypeme je petrželkou a pórkem. Přelijeme kvalitní majonézou, strouhankou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 220 - 240°C po dobu 15 až 0 minut.