Norská treska v majonéze
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Filety z tresky tmavé |
80 g |
Majonéza |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky, osolíme, posypeme čerstvě mletým citrónovým pepřem. Petrželovou nať, menší pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme, drobně pokrájíme.
- Zapékací misku vytřeme máslem, do ní poskládáme plátky tresky, posypeme je petrželkou a pórkem. Přelijeme kvalitní majonézou, strouhankou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 220 - 240°C po dobu 15 až 0 minut.