Mandlové preclíky

Ingredience


Cukr moučkový 190 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 470 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Zázvor mletý 1 špetka
Cukr krystal 50 g
Mandle 60 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky, smícháme prosátou moukou, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, nakonec dochutíme jemně nastrouhaným zázvorem. Ze surovin vypracujeme těsto, které vložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
  2. Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na velký plát, silný 3 - 4 mm. Formičkou vyřezáváme preclíky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Preclíky potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme jemně nasekanými mandlemi a hrubým cukrem.
  3. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, poté pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečené necháme vychladnout na plechu, následně je nakládáme na mřížku a necháme vychladnout úplně. Uložíme je do vhodné nádoby, uzavřeme a necháme tři dny odležet.