Slepice dušená s rajčaty a olivami

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 350 g
Olej olivový 50 g
Olivy zelené 100 g
Paprika mletá pálivá 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 250 g
Slepice 1000 g
Strouhanka 50 g
Sůl 10 g
Vývar slepičí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka.