Slepice dušená s rajčaty a olivami
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
350 g |
Olej olivový |
50 g |
Olivy zelené |
100 g |
Paprika mletá pálivá |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
250 g |
Slepice |
1000 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
10 g |
Vývar slepičí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka.