Zapékaná treska z Trondheimu
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
650 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Veka |
180 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný celer i mrkev omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli a omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
- Bílou veku pokrájíme na kostičky, filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.
- Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, promícháme, přidáme kostičky veky a petrželky. Znovu promícháme a krátce osmažíme.
- Zapékací mísu vytřeme máslem (50 g) Na dno klademe rybí filé, pokryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, nakonec pokapeme rozpuštěným máslem (100 g). Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200 - 220°C přibližně 25 minut.