Zapékaná treska z Trondheimu

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Cibule 1 ks
Filé z aljašské tresky 650 g
Máslo čerstvé 150 g
Mrkev kořen 200 g
Pepř černý mletý 4 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Veka 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný celer i mrkev omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli a omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
  2. Bílou veku pokrájíme na kostičky, filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.
  3. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, promícháme, přidáme kostičky veky a petrželky. Znovu promícháme a krátce osmažíme.
  4. Zapékací mísu vytřeme máslem (50 g) Na dno klademe rybí filé, pokryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, nakonec pokapeme rozpuštěným máslem (100 g). Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200 - 220°C přibližně 25 minut.