Zapékaná treska v jablkách a celeru

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Filé z aljašské tresky 650 g
Jablka 400 g
Pepř bílý 3 špetka
Protlak rajčatový sterilovaný 4 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka a celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo. Očištěnou cibuli velmi drobně pokrájíme. Vše v míse dobře promícháme.
  2. Filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. V misce rozmícháme smetanu s rajským protlakem a cukrem.
  3. Pekáček vytřeme máslem a vyložíme nastrouhanou zeleninou s jablky. Na tuto vrstvu poklademe filé, zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme do zlatova při 220°C přibližně 25 minut.