Zapékaná treska v jablkách a celeru
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Filé z aljašské tresky |
650 g |
Jablka |
400 g |
Pepř bílý |
3 špetka |
Protlak rajčatový sterilovaný |
4 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.5 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka a celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo. Očištěnou cibuli velmi drobně pokrájíme. Vše v míse dobře promícháme.
- Filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. V misce rozmícháme smetanu s rajským protlakem a cukrem.
- Pekáček vytřeme máslem a vyložíme nastrouhanou zeleninou s jablky. Na tuto vrstvu poklademe filé, zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme do zlatova při 220°C přibližně 25 minut.