Čokoládové bábovičky s ořechy
Ingredience
Čokoláda hořká |
80 g |
Cukr krupice |
130 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
370 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Ořechy vlašské |
40 g |
Sůl |
0.5 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Směs Promix forte |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Žloutky dáme do misky, spolu s půlkou cukruého šlehání postupně přiléváme olej, nakonec přidáme mléko. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, přisypeme vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Bílky a zbylý cukr vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, pomleté ořechy, promícháme. Bílkovou hmotu smícháme dohromady se žloutkovou a zlehka ještě jednou promícháme.
- Formičky na malé bábovičky vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních 25 - 30 minut. Upečené necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
- Bábovičky pokládáme na jednotlivé dezertní talířky, střed vyplníme drobně nakrájeným kompotovým ovocem a posypeme moučkovým cukrem. Nakonec každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.