Nugátové bábovičky s kakaovým likérem

Ingredience


Bonboniera I love 300 g
Cukr třtinový 300 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Likér kakaový 70 ml
Máslo čerstvé 400 g
Mouka polohrubá 700 g
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Vaječný žloutek slepičí 8 ks
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Olej slunečnicový 1 dl
Čokoláda hořká 250 g
Džem višňový 200 g
Hera 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Při pokojové teplotě změklé máslo rozkrájíme na kousky, spolu se žloutky, třtinovým i vanilkovým cukrem utřeme do hladké pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přimícháme do žloutkové pěny. Nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřící práškem a likérem, zlehka promícháme.
  2. Malé formičky na bábovičky vymažeme důkladně olejem, vysypeme hrubou moukou. Do jedné třetiny naplníme připraveným těstem. Do každé formičky vložíme po dvou kouscích z nugátové bonboniéry. Do dalších dvou třetin opět doplníme těstem.
  3. Naskládáme do předehřáté trouby a při 170 stupních pečeme 25 minut. Upečené bábovičky necháme mírně vychladnout ve formičkách. Poté je vyklepneme, potřeme rozehřátým ještě teplým džemem a necháme volně vychladnout.
  4. Do kastrůlku vložíme na kousky rozlámanou čokoládu, přidáme Heru a nad horkou vodní lázní za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme krátce vychladnout a přelijeme vychladlé bábovičky tak, aby čokoláda stekla i po stěnách. Opět necháme čokoládu zatuhnout.