Rybí špízy s citrusy

Ingredience


Bobkový list 10 g
Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 15 ml
Grapefruity 300 g
Losos - filety 400 g
Med včelí 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Pomeranče 300 g
Sůl 4 g
Tuňák obecný 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky nasypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, prolisovaný česnek, přidáme med, citronovou šťávu a důkladně rozmícháme. Na jehly napichujeme střídavě kousky ryb, dílky citrusů a bobkové listy, potřeme rozmíchanou omáčkou, necháme 2 hodiny uležet.
  2. Špízy grilujeme zhruba osm minut ze všech stran.