Rybí špízy s citrusy
Ingredience
Bobkový list |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
15 ml |
Grapefruity |
300 g |
Losos - filety |
400 g |
Med včelí |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomeranče |
300 g |
Sůl |
4 g |
Tuňák obecný |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky nasypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, prolisovaný česnek, přidáme med, citronovou šťávu a důkladně rozmícháme. Na jehly napichujeme střídavě kousky ryb, dílky citrusů a bobkové listy, potřeme rozmíchanou omáčkou, necháme 2 hodiny uležet.
- Špízy grilujeme zhruba osm minut ze všech stran.