Rostovský nadívaný candát

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Candát obecný 800 g
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 300 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 150 ml
Omáčka tatarská 200 ml
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Candáta, zbaveného hlavy, ploutví, a kůže, vykucháme a rozdělíme na čtyři porce, které vykostíme. Dále nadrobno pokrájíme dvě větší cibule a očištěnou směs hub, na másle je opečeme a podusíme. Houbovou směs osolíme, přidáme sekanou petrželku, okořeníme sladkou paprikou a rozdělíme na rybu.
  2. Porce ryby s houbami zavineme, sepneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, ve větší pánvi na oleji je ze všech stran do zlatova osmažíme.
  3. Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.