Rostovský nadívaný candát
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Candát obecný |
800 g |
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Omáčka tatarská |
200 ml |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Candáta, zbaveného hlavy, ploutví, a kůže, vykucháme a rozdělíme na čtyři porce, které vykostíme. Dále nadrobno pokrájíme dvě větší cibule a očištěnou směs hub, na másle je opečeme a podusíme. Houbovou směs osolíme, přidáme sekanou petrželku, okořeníme sladkou paprikou a rozdělíme na rybu.
- Porce ryby s houbami zavineme, sepneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, ve větší pánvi na oleji je ze všech stran do zlatova osmažíme.
- Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.