Anglické koláčky k snídani
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Hera |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
2.25 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Rozinky bílé |
60 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr vanilka |
20 g |
Džem jahodový |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 14 porcí
- Do vhodné misky prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr, sůl. Přidáme rozinky, skořici, rozklepneme vejce, přilijeme mléko. Nakonec dolijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, na moukou posypané pracovní ploše ho rozválíme na velký plát o síle 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka s průměrem 8 cm a pokládáme na Herou vymazaný plech vedle sebe se vzdálenosti 2 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem.
- Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečme přibližně 10 minut při 180 stupních. Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a koláčky dopečeme ještě 5 minut. Hotové sebereme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce.
- Těsně před podáváním vychladlé koláčky podélně rozkrojíme na půlky. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které přidáme jednu lžící jahodového džemu a promícháme. Na spodní díl dáme připravenou náplň, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.