Anglické koláčky k snídani

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 20 g
Hera 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 2.25 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 600 g
Rozinky bílé 60 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Cukr vanilka 20 g
Džem jahodový 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vhodné misky prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr, sůl. Přidáme rozinky, skořici, rozklepneme vejce, přilijeme mléko. Nakonec dolijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, na moukou posypané pracovní ploše ho rozválíme na velký plát o síle 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka s průměrem 8 cm a pokládáme na Herou vymazaný plech vedle sebe se vzdálenosti 2 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem.
  2. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečme přibližně 10 minut při 180 stupních. Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a koláčky dopečeme ještě 5 minut. Hotové sebereme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce.
  3. Těsně před podáváním vychladlé koláčky podélně rozkrojíme na půlky. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které přidáme jednu lžící jahodového džemu a promícháme. Na spodní díl dáme připravenou náplň, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.