Uzená treska s dušenými rajčaty
Ingredience
Máslo čerstvé |
70 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Treska uzená |
650 g |
Voda pitná |
1 l |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
1.3 kg |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.
- V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
- Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.