Uzená treska s dušenými rajčaty

Ingredience


Máslo čerstvé 70 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Treska uzená 650 g
Voda pitná 1 l
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 70 g
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Rajčata 1.3 kg
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.
  2. V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
  3. Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.