Srnčí maso s fazolemi

Ingredience


Česnek 40 g
Cibule 200 g
Fazole bílé sterilované 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika zelená 300 g
Pažitka 401 g
Pepř černý mletý 1 g
Saturejka 25 g
Slanina vepřová 60 g
Srnčí plec 600 g
Sůl 8 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso z plece nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, saturejku a pažitku posekáme najemno.
  2. V pánvi na trošce oleje rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, přimícháme mouku, podlijeme vodou, přidáme papriky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přimícháme scezené nebo předem uvařené fazole a před podáváním posypeme pažitkou a saturejkou.