Srnčí maso s fazolemi
Ingredience
Česnek |
40 g |
Cibule |
200 g |
Fazole bílé sterilované |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika zelená |
300 g |
Pažitka |
401 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Saturejka |
25 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Srnčí plec |
600 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí maso z plece nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, saturejku a pažitku posekáme najemno.
- V pánvi na trošce oleje rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, přimícháme mouku, podlijeme vodou, přidáme papriky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přimícháme scezené nebo předem uvařené fazole a před podáváním posypeme pažitkou a saturejkou.