Parmice s rozinkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
80 g |
Cibule |
200 g |
Cuketa |
150 g |
Koriandr mletý |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Oregano čerstvé |
30 g |
Parmice |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomeranče |
300 g |
Rozinky tmavé |
50 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozinky nasypeme do misky, zalijeme vínem a necháme 10 minut uležet. Filety z parmice osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, cuketu na hranolky, pomeranč oloupeme, kůru nakrájíme na tenké nudličky, dužinu rozebereme na dílky, ančovičky trochu pokrájíme, oregano a rozmarýn posekáme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme cukety a orestujeme. Přidáme kůru, víno s rozinkami, ančovičky, pomeranč, nakonec přiložíme filety z parmice a 10 minut podusíme. Posypeme oreganem, rozmarýnem a odstavíme.