Parmice s rozinkami

Ingredience


Ančovičky konzervované 80 g
Cibule 200 g
Cuketa 150 g
Koriandr mletý 15 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Oregano čerstvé 30 g
Parmice 800 g
Pepř černý mletý 1 g
Pomeranče 300 g
Rozinky tmavé 50 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 10 g
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozinky nasypeme do misky, zalijeme vínem a necháme 10 minut uležet. Filety z parmice osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, cuketu na hranolky, pomeranč oloupeme, kůru nakrájíme na tenké nudličky, dužinu rozebereme na dílky, ančovičky trochu pokrájíme, oregano a rozmarýn posekáme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme cukety a orestujeme. Přidáme kůru, víno s rozinkami, ančovičky, pomeranč, nakonec přiložíme filety z parmice a 10 minut podusíme. Posypeme oreganem, rozmarýnem a odstavíme.