Tatarská basturma
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí svíčková |
500 g |
Ocet vinný |
20 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.
- Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.
- Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.
- Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.
- Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.