Tatarská basturma

Ingredience


Cibule 3 ks
Citrony 1 ks
Hovězí svíčková 500 g
Ocet vinný 20 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.
  2. Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.
  3. Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.
  4. Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.
  5. Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.