Hovězí těftěly v rajské omáčce
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
500 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
120 g |
Rýže dušená |
600 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí přední maso umeleme, nadrobno nakrájíme pažitku a jednu cibuli. V míse smícháme mleté maso s cibulí a pažitkou, v mléce namočenou žemlí, podle potřeby zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme, dobře prohněteme.
- Ze směsi uděláme kuličky (těftěly) o váze 20-30 g, obalíme je v hladké mouce a v kastrole na sádle je rychle ze všech stranách opečeme. Opečené těftěly zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bobkový list, utřený česnek se solí a zakryté dusíme na mírném ohni 15-20 minut. Potom omáčku podle potřeby přisolíme a přidáme lžíci kečupu.
- Těftěly rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s dušenou rýží.