Gruzínské skopové čanachy
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
2 ks |
Fazolky mražené |
250 g |
Lilek |
1 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Skopová plec |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopovou plec odblaníme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostky. Dále oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory, na malé kostky velký lilek a nadrobno nasekáme cibuli a petrželku.
- Připravené suroviny vložíme do většího kastrolu, přidáme 2 lžíce oleje, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml horké vody nebo vývaru z kostí a zeleniny. Zakryté poklicí dáme dusit do středně vyhřáté trouby.
- Asi za 1,5 hodiny přidáme do kastrolu na čtvrtky nakrájená rajčata a zmrazené nebo sterilované fazolové lusky a vše necháme ještě 15 minut dusit.
- Čanachy pak neseme na stůl v nádobě, ve které se připravovaly.