Gruzínské skopové čanachy

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 2 ks
Fazolky mražené 250 g
Lilek 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Skopová plec 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopovou plec odblaníme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostky. Dále oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory, na malé kostky velký lilek a nadrobno nasekáme cibuli a petrželku.
  2. Připravené suroviny vložíme do většího kastrolu, přidáme 2 lžíce oleje, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml horké vody nebo vývaru z kostí a zeleniny. Zakryté poklicí dáme dusit do středně vyhřáté trouby.
  3. Asi za 1,5 hodiny přidáme do kastrolu na čtvrtky nakrájená rajčata a zmrazené nebo sterilované fazolové lusky a vše necháme ještě 15 minut dusit.
  4. Čanachy pak neseme na stůl v nádobě, ve které se připravovaly.