Jehněčí plov po ingušsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cibule sterilovaná |
200 g |
Jehněčí kýta |
600 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí kýtu (můžeme použít i vykostěné maso z předku) očistíme, nakrájíme na drobné kostky, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje ve větším kastrole lehce opražíme. Nakrájíme rajčata a cibuli a společně je krátce podusíme.
- Dušenou směs smícháme s masem, zalijeme zeleninovým vývarem, (nebo vývarem z hovězích nebo skopových kostí), zakryjeme poklicí a asi půl hodiny dusíme.
- Mezitím připravíme dušenou rýži, nasekáme petrželku a utřeme česnek. Hotovou rýži promícháme s rozpuštěným máslem česnekem a petrželkou, urovnáme na servírovací mísu a na povrch rozprostřeme dušené maso.
- Jídlo na talířích doplníme nakládanou cibulkou.