Koláč s tvarohovým krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
90 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka polohrubá |
230 g |
Pomerančová kůra |
3 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
60 ml |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
3 polévková lžíce |
Tvaroh měkký |
300 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Máslo změklé při pokojové teplotě nakrájíme na kousky do misky a spolu s cukrem utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou šťávu a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a škrobem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do směsi. Vše dobře promícháme na hladké těsto. Připravené těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
- Žloutky dáme do misky, smícháme dohromady se zakysanou smetanou a měkkým tvarohem. Přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a moučkový cukr, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Přimícháme ještě z bílků vyšlehaný tuhý sníh, dobře promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na povrch těsta mřížky.
- Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 35-40 minut, při 180stupňové teplotě. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu. Nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.