Koláč s tvarohovým krémem

Ingredience


Cukr moučkový 140 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Maizena - kukuřičný škrob 90 g
Máslo čerstvé 140 g
Mouka polohrubá 230 g
Pomerančová kůra 3 kávová lžička
Pomerančová šťáva 60 ml
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 20 g
Pudinkový prášek - vanilkový 3 polévková lžíce
Tvaroh měkký 300 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo změklé při pokojové teplotě nakrájíme na kousky do misky a spolu s cukrem utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou šťávu a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a škrobem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do směsi. Vše dobře promícháme na hladké těsto. Připravené těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  2. Žloutky dáme do misky, smícháme dohromady se zakysanou smetanou a měkkým tvarohem. Přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a moučkový cukr, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Přimícháme ještě z bílků vyšlehaný tuhý sníh, dobře promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na povrch těsta mřížky.
  3. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 35-40 minut, při 180stupňové teplotě. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu. Nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.